Mester Vallyon Imre

"Ahhoz, hogy a Kozmikus Tudatot át tudjuk adni minden élőlénynek, aki csak létezik, sok utat kell ismernünk, és magunknak sok utat kell bejárnunk. Ha találkozunk egy élőlénnyel, aki csak egy bizonyos utat képes felfogni, akkor őt arra az útra kell vezetnünk. Egy másik élőlényt, aki egy másik utat képes felfogni, arra a másik útra kell vezetnünk. Ez a legeslegmagasabb Tudomány. Ezért hívjuk e Tudomány tanítóit Ezoterikus Tanítómestereknek. Az egyszerű tanítók egy utat jártak, egy tradicionális utat, és csak azt képesek tanítani. Az Ezoterikus Tanítóknak sok utat kell bejárni, hogy bárkit taníthassanak, hogy mindenkinek - nem számít, honnan jönnek, mely vallás hívői, ateisták vagy sem, angyalok vagy emberek - tudjanak utat mutatni, olyan utat, mely elvezeti őket a Kozmikus Tudathoz. Ez a különbség az Ezoterikus Adeptusok és a normális felvilágosult emberek között, akik csak egy utat ismernek. Az Ezoterikus Tanítók a maguk tapasztalatából több utat jártak be a Belső Utak közül, ezért tudják az Emberiséget több úton vezetni."

(Idézet Mester Vallyon Imre 4143. számú Tanításából.)


Vallyon Imre a Foundation for Higher Learning elnevezésű spirituális iskola és az iskolához tartozó magyar csoport, a Kozmikus Tudat Közhasznú Egyesület alapítója. Ez az oldal betekintést ad az Egyesület munkájába és Mester Vallyon Imre tanításaiba.

Vallyon Imre Budapesten született 1940-ben, majd tizenhat évesen Új-Zélandra emigrált. 1980 óta járja a világot, megosztva spirituális iskolájának tanításait az arra nyitott keresőkkel és tudni vágyókkal. Mantra Jógi, aki Kozmikus Tudatossággal született, és e tudatállapotból egységben látja a különböző keleti és nyugati Spirituális és Ezoterikus Tradíciókat. Gyermekkora óta vannak belső megélései, melyek lehetővé teszik számára a bepillantást a Tudatosság más szintjeibe és az Emberi Lét mélyebb dimenzióiba. Valamennyi általa írott könyv és általa világszerte vezetett elvonulás a Magasabb Tudatállapotból született.

Vallyon Imre a Szeretet és a Bölcsesség Mestereként tanításával és fáradhatatlan munkájával sokakat arra sarkall, hogy dolgozzanak saját Lelkük lehetőségeinek felfedezéséért, ezzel járulva hozzá az emberi tudatosság átalakulásához és bolygónk Felemelkedéséhez. Elvonulásain és kurzusain tanítványait a valódi Tudás, az Egyetemes Bölcsesség, Szeretet és Erő közvetlen, belső tapasztalati úton való megszerzéséhez segíti meditációs gyakorlatok széles választékával, melyek által feltárulkozhat a Lélek Fénye, túl a személyiség harmonizálásán.

Mester Vallyon Imre a Tudás kimeríthetetlen, végtelen Teljességéből tanítványai számára mindig a pillanat Élő Energiáját hozza le, ezzel segítve folyamatos fejlődésüket. Tanításai a Kozmoszban és az Emberben rejlő Isteni Valóság egyetemes igazságai. A Univerzum és az Ember belső felépítésének feltárásával hozzásegít a Halhatatlanság Útjának megértéséhez, ahhoz, hogy felismerjük, mi az emberi élet célja, és ez a cél hogyan érhető el.
Több, mint 30 évnyi tanítás után, Vallyon Imre 2017 decemberében, 77 éves korában visszavonult a nyilvános szereplésektől.

“Ha eddzük az elmét - bizonyos meditációs módszerekkel -, akkor az elme meg tud változni annyira, hogy a Fényt elkezdi érzékelni, majd a Fényen belül még több Fényt talál, és azon belül még több Fényt talál… Egyszerűen rádöbbensz, hogy az Úton jársz, a Fényben, Fényben Fény, és a Fény az Út. Abban a Fényben van minden Tudat, ami csak létezik, nemcsak emberi tudat, angyali tudat, Isteni Tudat, Kozmikus Tudat – minden Tudat benne van abban a Fényben; az maga az Út, és az maga a Valóság. Majd rájössz arra, hogy ez maga az Isten.”

(Idézet Mester Vallyon Imre 4070. számú Tanításából.)